Αεροπορικές εταιρείες και εισιτήρια low cost

Hotel Super Sale ends in
- Ημέρες
- Ώρες
- Λεπτά
- Δευτερόλεπτα

τι ειναι οι πτησεισ low cost

Ο όρος "low cost"

Οι πτήσεις low cost ξεκίνησαν στις Η.Π.Α πρίν από 30 χρόνια με τιμές εώς και στο μισό της αξίας σε σχέση με τισ "παραδοσιακές" αερογραμμές. Με τον καιρό αυτή η μόδα επεκτάθηκε και σε άλλους κλάδους, όπως στις διακοπές low cost, ξενοδοχεία, ακόμη και στην βοιμηχανία αυτοκινήτων.

Πώς ξεκίνησαν οι εταιρείες low cost

Στην Ευρώπη, οι πτήσεις low cost έγιναν γνωστές κυρίως λόγω των αερογραμμών low cost Ryanair και easyJet, αλλά σήμερα ο όρος χρησιμοποιείται και για φθηνές πτήσεις ανεξάρτητα της αεροπορικής εταιρείας. Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσετε το συνολικό κόστος μιας πτήσης, σας συνιστούμε πριν από την αγορά του αεροπορικού σας εισιτηρίου, να συγκρίνετε τις τιμές, τα δρομολόγια των πτήσεων, τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούνται (καθώς και την απόσταση από το κέντρο της πόλης), τις διαθέσιμες υπηρεσίες, καθώς και τα επιπλέον έξοδα, για παράδειγμα για αποσκευές. Αν ψάχνετε για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια δείτε παρακάτω πως μπορείτε να κλείσετε τις πτήσεις σας στις καλύτερες τιμές.

Πωσ να εξοικονομησετε χρηματα με πτησεισ low cost:

1. Όσο νωρίτερα αρχίσετε την οργάνωση του ταξιδιού σας, τόσο ευκολότερο θα είναι να βρείτε την καλύτερη προσφορά. Οι Πτήσεις τελευταίας στιγμής είναι γενικά πιο ακριβές, ανάλογα πάντα με την εποχή του χρόνου που κάνετε κράτηση.

2. Εάν είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες του αεροπορικού σας ταξιδιού, προσπαθήστε να πετάξετε κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν ή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όχι μόνο το Σαββατοκύριακο, κατα το οποίο οι τιμές είναι γενικά υψηλότερες.

3. Συγκρίνετε όσο περισσότερες πτήσεις μπορείτε. Σας συμβουλεύουμε να κάνετε μια σύγκριση διαφόρων αεροπορικών εταιρειών low cost καθώς διαφέρουν σε προγράμματα πτήσεων, και αυτό επηρεάζει επίσης την τελική τιμή.

4. Αεροπορικές εταιρείες low cost όπως η Ryanair πετούν συχνά σε μικρότερα αεροδρόμια, ενώ η easyJet πετάει γενικά στα σημαντικότερα αεροδρόμια για πολλές πόλεις της Ευρώπης. Οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς δευτερεύοντα αεροδρόμια είναι πολλές φορές φθηνότερες. Ωστόσο, η απόσταση από την πόλη είναι συχνά μεγαλύτερη, που σημαίνει ότι θα ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για τη μεταφορά σας προς το κέντρο της πόλης. Έχετε υπόψη σας αυτήν την πληροφορία κατά τη σύγκριση τιμών.

5. Θυμηθείτε να πληρώσετε για τις αποσκευέςσας online κατά την κράτηση. Οι χρεώσεις για αποσκευές είναι φθηνότερες όταν καταβάλλονται online πριν από την πτήση σας.

6. Οι αεροπορικές εταιρείες low cost μπορούν και παρέχουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προσφορέροντας μόνο μια βασική, "χωρίς περιττές πολυτέλειες" υπηρεσία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πληρώσετε αν θέλετε να φάτε ή να πιείτε κάτι κατα τη διάρκεια της πτήσης σας, και υπάρχουν πρόστιμα για τις υπέρβαρες αποσκευές ή τυχόν αλλαγές που επήλθαν στα εισιτήρια σας.

7. Οι αεροπορικές εταιρείες low cost είναι συνήθως πιο συνεπείς σε σχέση με τις κανονικές αεροπορικές εταιρείες, γι'αυτό είναι απαραίτητο να φτάσετε στο αεροδρόμιο αρκετά νωρίς για να κάνετε check-in ή / και να παραδώσετε τις αποσκευές σας. Επειδή οι ώρες του check-in διαφέρουν μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, είναι σημαντικό να ελέγξετε εκ των προτέρων.

8. Ελέγξτε τα ταξιδιωτικά έγγραφα που κάθε εταιρεία αποδέχεται καθώς μπορεί να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Για παράδειγμα, η Ryanair δεν επιτρέπει άδειες οδήγησης ως έγκυρο έγγραφο πιστοποίησης.

Συχνα ταξιδια με αεροπορικεσ εταιρειεσ low cost:

Βρείτε τις καλύτερες ευκαιρίες και προσφορές για πτήσεις low cost με την eDreams. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς low cost αεροπορικές εταιρείες και προσφορές πτήσεων σε πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ryanair

Η Ryanair είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία low cost στην Ευρώπη η οποία έγινε δημοφιλής από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της. Προσφέρει πτήσεις low cost από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Καλαμάτα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Πάτρα, Σαντορίνη και Ζάκυνθο προς το Παρίσι, τη Ρώμη, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο,τη Μαδρίτη και άλλες ευρωπαϊκές και ελληνικές πόλεις...

Πτήσεις Ryanair

Blue Air

Η αεροπορική εταιρεία low cost Blue Air, πραγματοποιεί πτήσεις προς Βουκουρέστι, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι, Ρώμη, Βαλένθια, κτλπ, ξεκινώντας από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρνακα...

Πτήσεις Blue Air

Transavia

Η αεροπορική εταιρεία low cost, Trasnavia, εκτελεί πτήσεις από Αθήνα, Χίο, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κεφαλονιά, Κως, Λάρνακα, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πάφο, Πρέβεζα, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο προς Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Γενεύη, Λισαβόνη, Λυόν, Μαδρίτη, Νάπολη, Πόρτο, Βενετία...

Πτήσεις Transavia

easyJet

Για φτηνές πτήσεις προς όλη την Ευρώπη, η easyJet είναι άλλη μια καλή επιλογή. Προσφέρει πτήσεις low cost από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Χανιά, Ρόδο, Καλαμάτα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Κως, Πρέβεζα, Ηράκλειο, Μύκονο, Λάρνακα και Πάφο προς Άμστερνταμ, το Παρίσι, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Βερολίνο, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Βιέννη, Γλασκόβη, Μαγιόρκα, Μαδρίτη, Μασσαλία, Πίζα, κ.λπ...

Πτήσεις easyJet

Vueling

Η αεροπορική εταιρεία low cost, Vueling, πραγματοποιεί πτήσεις από Αθήνα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κάρπαθο, Κως, Λήμνος, Μύκονος, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη προς όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις...

Πτήσεις Vueling

Pegasus

Η αεροπορική εταιρεία low cost, Pegasus, πραγματοποιεί πτήσεις από την Αθήνα και τη Λευκωσία προς όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και την Τουρκία...

Πτήσεις Pegasus